Rivning dag 12

Rivning, Tomt / Permalink / 0
Nu är både huset och garaget rivet och kvar återstår massa bröte som skall forslas bort, en källare som skall grävas ur och träd som skall fällas! 


Walk in closet

Inspiration, Klädkammare, Ritningar / IKEA / Permalink / 0
Nu tror vi även att vi löst möbleringen av vår WIC (Walk in closet) vilket kan vara svårt pga lutande tak. Lägsta punkten där tak och vägg möts är en vägghöjd på 1,3m. Längs hela väggen blir det IKEAs malmbyråer som är 124 cm höga och finns både i 80 och 60 cm breda. Vi får plats med 4 st 80 skåp samt ett 60 skåp i mitten. Detta kommer ge enorm förvaring och samtidigt utnyttjar man ytan under snedtaket på bästa sätt. Väggen mot sovrummet har vi ordinariehöjd (2,4m) och är ca 60 cm "bred" vilket blir perfekt för stång där man kan hänga kläder på galge. IKEAs serie Stolmen har 1,1 breda stångar och vi kan sammanlagt ha 3 stångar högst upp och ytterligare 3 stångat på hälften och då får vi två rader (ca 6 m stång) för galgar. Mellan malmbyråerna och stången med upphängda galgar blir det en gång som är ca 60 cm bred vilket är fullt tillräckligt. Se nedan inspirationsbild med malmbyrå och stång. 


Tillval

Byggprocessen, Tillval, Villa Sjövik / Permalink / 1
Vi har ju gjort en del tillval och nu börjar det springa iväg och man försöker hålla budget någorlunda.
De tillval vi gjort hittills är 
-Premiumpaket (rostfria vitvaror, massiva dörrar, ektrappa)
-Enstavsparkett
-Förhöjt väggliv
-Ökat takhöjd på nedre plan från 2,4 till 2,6 m
-Uppgradering badkar
-slätt mellan tak och vägg (inga taklister)
-golvvärme i badrum på plan två
-extra bärande balk till följd av den öppna planlösningen
-vägghängda toalettstolar
-ett extra fönster i köket
-förberedelse i bottenplatta för kamin
Vi har som sagt försökt satsa på tillval som inte går att "fixa till" senare och som är en del av den fasta konstruktionen förutom när vi lyxade till det med ett designerbadkar. De extrautgifter som återstår och fortfarande är obekanta för oss är extrautgiften för kakel och klinker samt ev köket.
 
Till top