Bygglovshandlingar

Byggprocessen, Villa Sjövik / Bygglov / Permalink / 0
Nu är äntligen bygglovshandlingarna inskickade! Det blev ett par turer fram och tillbaka med arkitekten men till slut blev vi nöjda. Kommunen har tio veckor på sig, så som absolut senast får vi besked i mitten på september. Vi hoppas att vi får besked tidigare!
 
 

Egen planlösning

Ritningar, Villa Sjövik / Bygglov, Villa Sjövik / Permalink / 0
Igår blev jag helt besatt av att rita om planlösningen utefter hur det skulle kunna tänka sig bli när hon tog bort verandan. Med lite hjälp av Paint och pill så hamnade vi ganska nära sanningen. Man är ständigt ute efter den perfekta planlösningen och den verkar dessvärre inte finnas. När jag klippte och klistrade insåg jag att kaminen har en riktigt dålig plats vid matsalsbordet och där kommer den dessvärre att bli helt skymd. Planlösningen saknar helt enkelt en naturlig plats för kamin. Vi tror även att våra badrum kommer vara något mindre vilket är lite synd med tanke på att vi ändå bygger 184 kvm. Men det är svårt att få till större badrum utan att ge vika på något annat. Tyvärr kunde vi heller inte bygga in köksdelen in i sovrummet på nedre plan för då skulle man inte kunna komma in i sovrummet eftersom trappan är placerad där. Jag älskar fönstersättningen i huset samt att vi får relativt stora sovrum samt ett mindre allrum på övervåningen. Vi har skickat även nedan förslag till arkitekten och inväntar spänt på att få riktiga ritningar.

Första avtalsritningarna

Ritningar, Villa Sjövik / Bygglov, Villa Sjövik / Permalink / 0
Idag fick vi våra första avtalsritningar och vid första anblicken konstaterade vi att det här med veranda inte blir så snyggt. Det blir ganska många saker i planlösningen som inte riktigt blir som vi tänkt oss så vi har bestämt oss för att avstå från verandan och återgå till den ursprungliga entrén. Detta kommer göra att trappan till övervåningen kommer hamna längre bort till höger och ingången kommer vara en utbyggnad istället. Vi gillade heller inte hur WC byggdes ut mot hallen och förstör känslan och vyn mot vinkeln när man kommer in i huset. Nu har vi skickat vår revidering av nedan ritning och inväntar spänt på att få nya ritningar. Absolut deadline är nästa fredag och då skall vi ha färdiga bygglovshandlingar eftersom vi nästa lördag åker utomlands och är inte tillbaka förrän 8 augusti. Med denna tidspress och med arkitekternas ledtider är tiden knapp. Vi hoppas dock att de prioriterar vårt ärende så vi får nya reviderade ritningar innan helgen och kan fila på dessa under helgen.
 
Till top