Parkettgolv

Interiör, Tillval, Villa Sjövik / Cotton White Rustik, Golv, Tango, Tarkett / Permalink / 0
Första gången vi besökte Vårgårdahus på Husknuten i Västra Frölunda fick vi med oss broschyrer och kataloger. I en av dessa kataloger framgick att ett 1-stavs parkett ingick som standard. Vi var överlyckliga för det var precis det golvet vi hade tänkt oss. Vid nästa tillfälle när vi träffade Fredrik på Husknuten hade det kommit ut en ny version av katalogen och där var 1-stavs parkettgolvet numera ett tillval. Jävligt besvikna över detta bestämde jag mig för att nu skulle vi ha detta golvet ändå, så vi mailade Vårgårdahus och beskrev vår besvikelse. De var inte intresserade av att erbjuda oss 1-stavs parketten som standard utan kunde erbjuda oss halva priset på tillvalspriset vilket skulle bli ca 20 000 kr. Fortfarande något besvikna men det känns ändå som ett bra erbjudande så imorgon skall vi ut och kika på parkettgolv för att se vad vi gillar! Vi är ganska sugna på ett ljusare golv för att skapa så ljusa ytor som möjligt. 
 

Kontraktskrivning

Husleverantör, Ritningar, Tillval, Villa Sjövik / Villa Sjövik, VårgårdaHus / Permalink / 0
Nu har vi äntligen skrivit på kontraktet och nu är det bara att vänta på att få hem ritningarna utifrån de ändringar vi gjort på huset. Ledtiden är ca 2 veckor och flaskhalsen är de personerna på VårgårdaHus som skall rita upp huset.
 
Vi är väldigt nöjda med huset och planlösningen. Det har blivit ett par vändor fram och tillbaka avseende huruvida vi valt rätt hus storleksmässigt och självklart prismässigt då Sjövik är ett av deras dyrare hus. Men till slut landade vi att man bara lever och (förhoppningsvis) bara bygger hus en gång!
 
När det gäller tillval har vi lagt till de tillval som är viktiga för oss och som inte kan ändras/fixas senare. Detta innebär att vi har fått prioritera bland alla tusen valmöjligheter och vi har satsat på tillval som är fast i stomme som t ex vägghängd toalettstol, takkupa, 2.6 m i takhöjd m m...
 
Andra saker som hänt är att vi äntligen fått nybyggnadskartan men eftersom Ale Kommun inte kunde hitta pelarna som ligger nergrävda i marken för att kunna fastställa gränserna så skrev de på nybyggnadskartan att gränserna inte är juridiskt bindande vilket är riktigt tråkigt för troligtvis åker vi på en kostnad att ta dit Lantmäteriet som får fastställa de juridiskt bindande gränserna.
 
Vår KA (kontrollansvarig) har signerat ansökan för bygglovet så att även detta är förberett nu när man närmar sig semestertiderna.
 
Nu väntar vi med spänning på att ritningarna från Vårgårda Hus skall komma så vi får iväg bygglovshandlingarna!

Rivningskostnad

Rivning, Tomt / Permalink / 0
Med ett ständigt jagande av kostnader bestämde vi oss  för att ta in offerter från flera olika rivningsfirmor. Det började med en offert på 195 000 SEK vilket givetvis är för j***la mycket pengar med tanke på att det inte är något finlirande direkt. Vi vill ju bara bli av med grejerna! Det är ju inte heller så att rivningen adderar något värde till fastigheten utan får ses som en förutsättning och nödvändigt ont rent ekonomiskt. 
 
 
 
Vi hade länge planer på att utföra åtminstone en del av arbetet själva men vi backade efter att vi mottagit en mycket lockade offert.Efter många samtal och hårda förhandlingar (jag älskar detta) hamnade vi på nedan:

Nedan arbeten ingår i det överenskomna priset på 62 000 SEK.

- Rivning och bostadshus, dubbelgarage och friggebod
- Urgrävning av källare för bostadshus
- Urgrävning av grundplatta för dubbelgarage
- Fällning av märkta träd (trädroten grävs upp)
- Buskage och trädgård rengörs så att tomten blir plan
- Asfalt samt gatusten röjs undan
- Bortforsling av alla rivningsmassor
- Grävmaskin hyra
- Bensin för transporter under bortforsling av rivningsmassor
- Utförare får fritt behålla det som finns av värde inom fastigheten (elpanna, vitvaror etc).

Beställaren ombesörjer:
- 1st avfallscontainer (20 fot) för osorterat avfall. Detta görs på signal av utförare.
- 3st ÅVC kort som används av utförare för bortforsling av rivningsmassor.

Med 62 00 + 7500 för containern hamnar vi på ett totalpris på under 70 pix! Detta får ses som ett riktigt kap jämfört med andra offerter vi mottagit. 

Noterbart är att utföraren är en entreprenör som utfört arbeten inom vår bekanskaps-krets och därmed fick jag ett grymt bra förhandlingsläge.

Till top