Köket

Byggprocessen, Kök / Permalink / 6

Vi valde som vi tidigare nämnt att välja bort Vedum som köksleverantör och istället köpa ett IKEA-kök. Vi velade ganska vilt och från början skulle vi ha vita högblanka luckor, vilket sedan utvecklades till vita klassiska luckor med spegel för att sedan stå och väga mellan en slät grå lucka och en grå lucka med spegel. Det slutade med att vi valde IKEAs lucka Bodbyn Grå och vi är riktigt nöjda med valet. Det tog dock en herrans massa skruv-och pilltid men resultatet blev väldigt bra. Mellan varje skåp har vi lagt en täcksida för att skapa en inramande effekt och köksön ramades in med en dekorlist. Diskhon är Intra Frame (tror jag den heter?) och blandaren i mässing kommer från Tapwell. Kökshandtagen kommer från BeslagDesign. Bänkskivan heter Supreme White och är levererad och installerad av Granitop. Kaklet är ett vitt fasat kakel i 10x20 med vit fog. Golvet i köket är från Tarkett och heter Rustik Cotton White.

Ursäkta för en kass bild men vi får återkomma med bilder när vi är tillbaka i Sverige igen.

Long time no see

Byggprocessen, Kök / Permalink / 2

Haha nu var det bra längesen vi skrev här på bloggen. Vi har fått både mail och kommentarer om hur det går men tiden har helt enkelt inte funnits där. Slutspurten av husbygget var intensiv i kombination med en flytt därefter tog det fart ordentligt på våra jobb för att slutligen hamna där vi är nu, på en strand på Zanzibar.

När jag kollar tillbaka på de senaste inlägget så finns det nog en hel del att fylla upp bloggen med och vi får helt enkelt försöka beta av bit för bit så fort tid finns. Bilder kommer så fort vi kommit iordning. Alla flyttkartonger står fortfarande ouppackade och vi har heller inte ordnat med några förvaringslösningar ännu.

Nedan kommer några bilder på när köket från IKEA var på vägg upp. Det var ett himla skruvande och vi fick mycket hjälp. Vi kanske ska börja där... Med ett inlägg om köket.

Till top