Vårt hus

Byggprocessen, Villa Sjövik / Permalink / 2

Det har varit väldigt tyst här på bloggen vilket beror på att vi målat i all oändlighet men idag blev det äntligen klart! Det saknas fortfarande lite tak över burspråket (entrén) och lite knutar och foder. Men gud vad härligt att det äntligen är över. Återkommer i ett annat inlägg med lite målartips så ni slipper göra samma misstag som oss :) men först vila! Ikväll packar vi resväskan och beger oss utomlands i tre veckor :)

Målandet förskjutet...

Byggprocessen / Permalink / 1
Igår startade min semester och min kära make har ytterligare en vecka kvar att jobba. Vi har ju tänkt måla huset under dessa veckor särskilt med tanke på att det är enklare när man är ledig och har mer tid. Men tyvärr så håller inte vädergudarna med oss och det bara öser ner regn i stort sett varje dag. Så förhoppningsvis ger regnet med sig i slutet på denna veckan så vi kan köra igång ordentligt till helgen. Det som jag dock fick grundat var alla spikar på garaget och ikväll kanske jag får grundat råsponten på garaget. Vi får se, jag tänker att det inte bör vara blött där under och att det då skall kunna gå och måla ändå. Men det beror på om det börjar ösregna igen. 
 
Vi har ca 2 veckor kvar innan vi åker utomlands och blir borta i tre veckor. Fram till dess hade det vart skönt att få gjort följande:
 
- Måla huset och garaget
- Plantera om 4 utbytesthujor (eftersom fyra st råkat tuppa av)
- Fixa staketet för att stänga av förbipassagen (hamnat ganska långt ner på prioriteringslistan)
- Välja och beställa allt kakel/klinker i samråd med vår kakelentreprenör
- Montera garageport på garaget
- Montera fönster 
- Slutföra panelsättningen och vindskivor på garage
 
Att göra direkt efter semestern:
- Möte med elektrikern
- Beställa kök/bänkskiva
- Ev fortsätta måla om vi inte hinner klart pga väder
- Montera dörr på garaget
 
Detta är i stora drag det som skall göras men det som någonstans tar längst tid är alla småsaker under tiden. Säg t ex att det saknas några skruvar eller någon annan lite löjlig sak så tar det 2 timmar med resväg. Idag ska jag t ex åka runt i ett par butiker och bara lämna tillbaka saker som har blivit felköpta. 
 
När det gäller huset är ställningen fortfarande kvar, fyra veckor har gått och den borde vid detta laget varit borttagen men vår snickare har fortfarande inte lagt ut teglet på huset. Teglet är levererat och ligger i små högar på taket och vi hoppas att det lägger teglet här i dagarna och slutför fasaden utvändigt så vi kan måla klart allt om vädret tillåter. Vi får väl se, takläggningen har blivit förskjuten i någon vecka nu. 
 
Vi har nu bestämt oss om att det blir Bricmate Limestone Light Grey i kombination med vitt matt, laserskuret kakel. Vi inväntar fortfarande svar från vår kakelentreprenör vilka priser som gäller för olika storlekar och hoppas kunna lägga beställning i veckan. 

Försäljning i Bohus

Byggprocessen / Permalink / 0
Vi har ju haft lite svårt att jämför vårt tomtköp med liknande objekt för att kunna utvärdera om vi köpt det för marknadspris eller överpris. Vi blev därför lite glada idag när ett likvädigt objekt dök upp i Bohus. Det är bostadsbyggnad som enligt annonsen är ett totalt rivningsobjekt med omfattande vatten- och fuktskador i både tak och fasad. Huset säljs med total friskrivningsklausul. Tomten är på 688 kvm och huset är på 86 kvm boarea + 86 kvm biarea. Tomten är mindre än våran (824 kvm) och rivningsobjektet betydligt större än vårt. Uttagna pantbrev är nästan exakt lika mycket som vårt hus hade och likt vårt hus är VA inkopplat och det finns därmed inga anslutningsavgifter för detta. Utgångspris var 1 000 000 kr och budgivningen är per idag uppe i 1 510 000 kr jämfört med 1 485 000 kr vilket vi betalade för vårt hus. Det känns lite skönt faktiskt att troligtvis inte betalat något överpris utan att det ligger i nivå mot marknadspris för denna typ av objekt.
Till top