Målandet förskjutet...

Byggprocessen / Permalink / 1
Igår startade min semester och min kära make har ytterligare en vecka kvar att jobba. Vi har ju tänkt måla huset under dessa veckor särskilt med tanke på att det är enklare när man är ledig och har mer tid. Men tyvärr så håller inte vädergudarna med oss och det bara öser ner regn i stort sett varje dag. Så förhoppningsvis ger regnet med sig i slutet på denna veckan så vi kan köra igång ordentligt till helgen. Det som jag dock fick grundat var alla spikar på garaget och ikväll kanske jag får grundat råsponten på garaget. Vi får se, jag tänker att det inte bör vara blött där under och att det då skall kunna gå och måla ändå. Men det beror på om det börjar ösregna igen. 
 
Vi har ca 2 veckor kvar innan vi åker utomlands och blir borta i tre veckor. Fram till dess hade det vart skönt att få gjort följande:
 
- Måla huset och garaget
- Plantera om 4 utbytesthujor (eftersom fyra st råkat tuppa av)
- Fixa staketet för att stänga av förbipassagen (hamnat ganska långt ner på prioriteringslistan)
- Välja och beställa allt kakel/klinker i samråd med vår kakelentreprenör
- Montera garageport på garaget
- Montera fönster 
- Slutföra panelsättningen och vindskivor på garage
 
Att göra direkt efter semestern:
- Möte med elektrikern
- Beställa kök/bänkskiva
- Ev fortsätta måla om vi inte hinner klart pga väder
- Montera dörr på garaget
 
Detta är i stora drag det som skall göras men det som någonstans tar längst tid är alla småsaker under tiden. Säg t ex att det saknas några skruvar eller någon annan lite löjlig sak så tar det 2 timmar med resväg. Idag ska jag t ex åka runt i ett par butiker och bara lämna tillbaka saker som har blivit felköpta. 
 
När det gäller huset är ställningen fortfarande kvar, fyra veckor har gått och den borde vid detta laget varit borttagen men vår snickare har fortfarande inte lagt ut teglet på huset. Teglet är levererat och ligger i små högar på taket och vi hoppas att det lägger teglet här i dagarna och slutför fasaden utvändigt så vi kan måla klart allt om vädret tillåter. Vi får väl se, takläggningen har blivit förskjuten i någon vecka nu. 
 
Vi har nu bestämt oss om att det blir Bricmate Limestone Light Grey i kombination med vitt matt, laserskuret kakel. Vi inväntar fortfarande svar från vår kakelentreprenör vilka priser som gäller för olika storlekar och hoppas kunna lägga beställning i veckan. 
#1 - - Ida:

Vi har också målat huset mellan skurarna idag, hopplöst men nu är huset målat två gånger 😊 grundar ni alla spikhål även på huset? Vi har faktiskt bara målat med täckfärg men oljat och grundat allt ändträ. Lycka till och hoppas vädret blir bättre!

Till top