Dagens kakelbesök

Badrum, Byggprocessen, Klädvård, Kök / Permalink / 3

Idag har vi vart på Svenska Kakel (igen!) och nu börjar det närma sig deadline för vårt kakelval. Trötta som bara den gick vi runt bland kakelhyllorna med den trevliga säljaren. Det är nu man känner att semestern är nära och energin och orken börjar tryta. Innan vi åkte dit hade vi en bild av vad vi ville ha men utbudet hos Svenska Kakel var väl sådär. Det finns en hel del att välja mellan men inget "modernt/trendigt". Det slutade med att vi inte hittade något annat vi gillade förutom detta kakel/klinker. Detta valde vi till båda badrummen, hallen, klädvården och klädkammarn. Färgen är inte betonggrå (vilket vi helst ville ha) utan går mer åt det beiga hållet.

Man kan väl säga att det kommer att se ut så här ungefär:

Färgen är väldigt snäll mot ögat men inte alls det vi tänkt oss. Det kakel vi fastnat för i färg och stuk är detta från Bricmate (Limestone Light Grey):

Tyvärr så var detta inget Svenska Kakel kunde ta in eftersom Bricmate inte finns i deras sortiment. Så nu inväntar vi offerten från Svenska Kakel för att se vad för tillvalskostnad det rör sig om. Det som kommer kosta mest är entreprenadkostnaden för t ex uppgradering av storlek, sättning, laserskuren kant, klinkerplatta på vägg m m. Det är några hundralappar per tillval per kvm. Nu har vi valt det vi skulle vilja ha och så får vi justera offerten utifrån vår budget och ev välja bort några av tillvalen.

Beroende på vad kalaset går på och beroende på hur mycket ork och energi vi har skall vi ev fundera på att köpa kakel hos någon annan leverantör som t ex Kakelpalatzet eller Konradssons. De verkar ha ett större utbud på betonggrått klinkers.

När det gäller kakel i köket så tog vi ett kakel som vi ångrade redan när vi kom hem. I köket kommer vi att köra på ett enkelt vitt kakel utan några krusiduller.

#1 - - Linda:

Det gråa kaklet är så snyggt!!
vi funderar med åt det hållet på kakel! 👌🏻

Bra smak ni har!😁

Svar: Det är faktiskt ruskigt snyggt! Nu väntar vi in offerten!
Villa Santa

#2 - - Georges:

Det viktigaste är att ni är nöjda, kaklet kommer att sitta där ett tag. Nöj er inte med något ni inte är helt nöjda med!

/Georges

#3 - - Cornelia:

Åh vad jag känner igen mig i era kval! Det känns som man blir lite avtrubbad efter ett tag av alla tankar och val. Men som någon skrev innan så stå på er, och nöj er inte innan ni är nöjda (har mötts av en hel del irritation från säljare som bara vill få saker överstökade, men när det är viktiga val så vill man ju tänka över allt både en och två gånger). Hur som helst så tror jag att det kommer bli superfint tillslut, och den grå plattan från bricmate ser toppen ut! Interkakel har något liknande (som vi köpt, fast i en mörkare ton) om det skulle passa plånboken bättre! Lycka till med allt! :)

Till top