Garageplanering

Byggprocessen, Garage / Permalink / 3
Idag har snickarna inte vart på plats men vi åkte ut en sväng till tomten ändå, det var ju trots allt visning på granntomten. Nu håller vi tummarna att grannen får det begärda priset. Då kan vi sitta lugnt i båten och känna att vi inte betalat ett överpris för vår tomt. 

Just nu jagar vi material till förbannelse för garaget. Eftersom vårt garage ligger närmare än 4 m från huset så måste vi ha en brandklassad dörr. Problemet är dock att dörrar med brandklassning är några tusenlappar dyrare än en vanlig dörr. Vi har kokat ner det till två alternativ en från Bauhaus som heter Ystad Thermo (6 795kr) och då ingår grå kulör i nyansen Antracit (S-6500N) och det andra alternativet är en enkel dörr från Nordan i färgkod S-7000N (vilket är färgkoden vi har på de två andra ytterdörrarna). Vi jämförde de två färgkoderna på en färgkarta och skillnaden är knappt synbar så dörren från Bauhaus skulle absolut fungera. Just nu inväntar vi en offert på Nordan dörren och därefter får vi ta beslut vilken dörr det blir.

Till garaget har vi beställt PVC fönster av den enkla anledningen att det blev väsentligt mycket billigare och att vi får leva med att det inte är aluminumbeklädda träfönster som på huset. Kostnaden var inte försvarbar med tanke på att det helt enkelt bara är ett garage och jag tror inte att skillnaden är så märkbar estetiskt. 

När det gäller garageport kommer vi att beställa denna från Garageexperten. Garageexperten importerar från Kina vilket innebär att de inte är europatillverkade och kan ev vara av sämre kvalité men eftersom vi betalar en tredjedel/hälften av priset mot andra offerter så nöjer vi oss med denna port. Vi är inne på att skippa den vita porten och ha en grå port (gärna i ovan nämna färgkod) men vilket dock verkar bli svårt. Garageexperten har endast en ganska mörk grå i sitt sortiment. Vi kommer därför att beställa porten i vitt och därefter ta reda på hur mycket en omlackering skulle kosta. Vi får därefter ta ställning till om det helt enkelt är värt det ur ett ekonomiskt perspektiv.

Vi har som tidigare inlägg vittnar om stomme och takstolar klara. Vi har under veckan köpt på oss takpapp, elkablar och annat smått och gått från Blocket där folk haft material över efter sina byggen. I helgen hoppas vi kunna resa takstolarna och köpa in råsponten. Panel har vi beställt från vår husleverantör för att garaget skall ha samma typ av liggande panel och knutar som huset. Vi vill att det gärna är enhetligt. Så nu är alla bollar i rullning och snart kanske vi har ett garage på vår tomt! 
#1 - - Linda:

Så roligt att följa din blogg & erat bygge!
Vi kommer också att bygga garaget själva fast vi börjar innan huset levereras.
Var det krångligt att beställa panel från Vårgårdahus till garaget?
Hälsningar Linda :)

Svar: Hej! Vad kul att det uppskattas och framförallt vad roligt med ännu en VårgårdaHus blogg. Haha var tvungen att lägga till er blogg direkt på min läslista på Bloglovin!
Inte krångligt alls, vi beställde över ett telefonsamtal och de ska leverera det till tomten kanske under morgondagen.
Adel & Anita

#2 - - Linda:

Vad roligt! Man får lite tips & råd av varandra!
Okej, beställde ni nyligen eller för flera veckor sen?
Kanske ska göra likadant då om man kan få de snabbt levererat! Man vill helst ha samma som huset 😄

Svar: Ja precis! Det är därför grymt att läsa andra bloggar och då kanske man får tips om sånt man själv inte tänkt på! Vi beställde ca 1 vecka innan och precis som du skriver vill man gärna ha samma panel till garaget som huset. :)
Adel & Anita

#3 - - Linda:

Okej tack så mycket ska kolla upp detta! 😄
Har ni instagram också med bygget? 😁
/ Linda

Svar: Ne ingen instagram, bara bloggen, men du får gärna åka ut och titta på huset om du vill se ett "VårgårdaHus". :)
Adel & Anita

Till top