Liten update

Byggprocessen / Permalink / 0
Vi har legat lite på latsidan med bloggen i och med det fina vädret som Göteborg haft de senaste dagarna. Det har varit riktigt härligt sommarväder med en och annan grillning och häng på klipporna vid havet. På tomten har det inte hänt så vansinnigt mycket, vvs-killen var på semester så plattan blev inte gjuten som planerat vilket skulle vara idag. Betongen är beställd till på torsdag så förhoppningsvis sker gjutningen på torsdag istället. Det känns som lite för nära husleverans, vilket är på tisdag, men vi litar på att de har koll. Det verkade dock som att de har ganska mycket kvar att göra under morgondagen eftersom inga värmeslingor var dragna och armeringen var heller inte på plats. 

Fakturan från schaktentreprenören för extraarbeten/bortforsling har vi fortfarande inte fått någon större information om så vi väntar med spänning.

Ikväll var vi ute och vattnade thujorna och de har fortfarande inte dött även om några ser lite ledsna ut. Vi kostade på oss en bevattningsslang som gör grovjobbet men vi får ändå stå och vattna lite med slangen för att det ska bli ordentligt med vatten. Vi vattnar numera med egen vattenanslutning (utan vattenmätare vilket innebär att det är gratis! Sjukt tacksamt för thujorna). Vi fick koppla på oss redan nu och vattenmätaren kommer på först senare i höst någongång.

Vad har hänt mer då? Jo vi har fått svar från kommunen avseende förbipassagen och vi får antingen välja att plocka bort stängslet eller sätta upp ett nytt längre stängsel (dock får vi bekosta det själva). Vi ska nog försöka få upp ett längre stängsel men risken finns fortfarande att de förbipasserande inte respekterar det och gör ännu större skada på häcken. 
Till top