Bredare trappa

Byggprocessen, Trappa / Permalink / 1
Nu har vi också fått ny ritning med den breddade trappan. Som man kan se på ritningen så är det där hålrummet mycket mindre nu och trappan är bredare än trappan i standardutförande. Detta var ett väldigt prisvärt tillval!Målarentrepenad

Entreprenad, Interiör / Permalink / 1
Vi har ju börjat jaga kostnader så här i slutet när vi börjar inse att alla våra tillval sprungit iväg och att totalkostnaden rullar iväg. Så vi beslutade oss för att ta in en offert från en annan målare än den VårgårdaHus samarbetar med. Vi fick in en offert som var ca 50 tkr mindre och efter många om och men beslutade vi oss för att anlita denna målare. Det finns ett flertal risker med detta:
-Tänk om han inte följer tidsschemat?
-Tänk om det inte blir bra? 
-Tänk om han inte dyker upp?

Allt detta kan göra att vårt bygge försenas alternativt att slutfinishen inte blir bra. Men det värsta som kan hända är att vi får göra det själva eller att vi anlitar någon i sista minuten. Men det vi kan vinna är att kamma hem 50 000 kr om allt går vägen!

Vi har dock fått väldigt bra förtroende för honom samt att han för tillfället utför ett arbete hos en familjemedlem. Vi har övervägt detta noga, vi hade aldrig tagit in en annan entreprenör på något annat viktigt arbete som mark, snickeri, vvs, el m m men just måleri känns inte så farligt även om det kan gå lite fel. Man kan alltid ordna till måleri i efterhand om det skulle vara värdelöst vilket vi inte tror att det blir eftersom han utfört andra måleriarbeten i vår krets. Så nu fortsätter vi jaga kostnader! Det finns en hel del pengar att hämta om man nyper lite här och där.Trappmysteriet

Husleverantör, Trappa, Villa Sjövik / Permalink / 0
Idag har vi vart ute på Husknuten igen för att lösa trappmysteriet. Varför det där hålet finns och vi fick en väldigt enkel och logisk förklaring demonstrerad. Det har helt enkelt att göra med räckets stabilitet. Det blir väldigt ostabilt om räckena längs med trappan och räcket som går längs vardagsrummet bara fäster i en punkt. Det krävs inte mycket för att hela räcket ska röra sig fram och tillbaka med lite tryck. Så vi beslutade oss för att vi får leva med det. Men då kom vår säljare på idén med att man kan bredda trappan för att hålet ska bli mindre. Så det blir en kompromisslösning. Vi breddar trappan med 10 cm och hålet blir hälften så stort och vi får en större trappa! Win win!

Sedan har jag stört mig på att vi ska ha stångar i rostfritt, hade hellre velat ha vita i trä. Men detta är lite sent påkommet så jag får helt enkelt lära mig leva med de fula stångarna.


Efter mötet med säljaren fortsatte vi strosa runt på husknuten och klev in i det nybyggda visningshuset från Dalaträhus. Där inne såg vi vårt parkettgolv på hela nedervåningen. Tarkett Cotton White Rustik. Det var så galet snyggt!! Så ni som funderar på att uppgradera ert golv till detta enstavsparkett ska ta er en tur till detta visningshus, ni kommer besluta er för det på plats! Vi var så exalterade att vi glömde ta kort, lite snopet nu i efterhand. Vi kikade in på Dalaträhus hemsida när vi kom hem och där ser vi en identisk kopia av Vårgårdahus Villa Sjövik istället kallar de det Kungsörnen. Att de kopierar Villa Sjövik rakt av måste ju betyda att det är en populär modell! Här kommer en bild från deras hemsida. Vi kommer likt bilden ha vit liggande panel, svarta takpannor och samma spröjs.

Till top