Badrumsval

Badrum / Permalink / 3
För nästan ett år sen gjorde vi våra tillval hos Vedum och jag säger inte att jag ångrar mig. De är fortfarande snygga, enkla och fyller sitt syfte. MEN hade jag valt badrumsmöbler idag hade jag inte valt det som ingår som standard med tanke på det utbudet som finns på marknaden. Nu pratar inte jag om att hitta exakt samma alternativ utseendemässigt hos Bauhaus för då kommer du sällan kunna kamma hem några kronor. Detta eftersom avdragen för snickerier/badrumsmöbler som ingår är endast ca 50 %. Detta innebär att badrumsmöbler till ett värde av 15 000 kr hos Vedum är likvärdiga med möbler t ex Bauhaus för 7 500 kr vilket innebär att du får svårt att hitta än mindre "spara in en slant". 

I vårt fall gjorde vi en snabb screening av marknaden och konstaterade att det var en olönsam historia att välja bort Vedum och började då kika närmare på deras utbud. Vi konstaterade ganska snabbt att det var rätt begränsat med storlekar och varianter. När det gäller badrumslampor fanns det typ två st att välja på i hela deras sortiment.

Hade jag fått göra samma val idag hade jag tittat närmare på andra alternativ som t ex superfront, andra badrumslampor, speglar, snygga handfat, luckor, handtag m m. Det jag ville komma fram till är att vill man ha lite personligare badrumsmöbler utifrån den stil man valt i huset så finns det andra bättre alternativ. Jag tycker det är lite konstigt att dessa exklusiva tillverkare inte erbjuder mer valmöjligheter, färger, mönster, lampor, speglar m m. De borde snegla lite på trenden på marknaden. Ett badrum jag tycker är riktigt snyggt är det bloggen vinkelhuset.blogg.se knopat ihop. Riktigt trendigt och jag avundas pyttelite, fast på ett bra sätt haha :) 

Det vi valde från Vedum till båda våra badrum är följande möbler, som jag skrev ovan är de enkla och fina och vi kommer säkert bli jättenöjda.


Hade jag fått välja idag hade det blivit ett skåp i ett fint mönster från superfront där man kan välja färg och mönster efter egen smak, marmorskiva eller annan vacker stenskiva, två porslinshandfat och en riktigt snygg spegel. Det som jag gärna hade ändrat är de badrumslamporna vi köpte från Vedum och betalade ca 2 300 kr. Det finns betydligt mer trendigare och snyggare alternativ för samma eller mindre pengar. Det känns som att det alltid är ett himla velande med dessa val man gör. Man gör val som man är supernöjd med och några månader senare så ångrar man sig. Jag antar att det är husprocessens gång. Man lär sig nytt hela tiden och vad man gillar och inte gillar.

En sak som vi inte ångrat är att vi valde att uppgradera vårt badkar till denna varianten från Gustavsberg som heter Deep. 

Det som återstår nu för att binda ihop allt detta till två tjusiga badrum är snygga duschdörrar och det viktigaste av allt, kakel!
#1 - - Vinkelhuset:

Tack snälla för smicker! ert badrum kommer bli jättefint, klassiskt, snyggt och tidlöst. Det
håller i längden och man tröttnar inte, och ni kan ju fylla på med sånt som ger den känslan ni vill ha, ex växter, krokar, tvålar osv. 😊

Plus att välja vem istället för tex IKEA ger ett högre andrahandsvärde 😊😉


Svar: Haha tack så hemskt mycket! Ni har gjort fantastiska val i ert hus! Så snyggt!
Adel & Anita

#2 - - Georges:

Det kommer bli jättefint. Jag tror man det är väldigt lätt att man övertänker när man bygger nytt, allt ska vara perfekti minsta detalj men när allt är på plats så tar nog helheten över. Det är samma sak för oss, något vi tyckte var snyggt 1mån sen tycker man är mindre snyggt idag och man får ideér på att ha det annorlunda. Vi har haft lite flyt med att vår hustillverkare låter oss göra ändringar så länge det går att ändra på beställningen som de gör till leverantörerna. Vi ska "förhoppningsvis) flytta in om ca 3mån och gör fortfarande ändringar, förra veckan ändrade vi duschblandarna! Det känns som att man får mer erfarenhet genom att kolla bloggar och hus hela tiden och vill uppgradera valen till det man tycker är bättre. Hade vi varit låsta till vår beställning som vi gjorde några månader sedan hade vi nog ångrat 50% av valen! Tycker synd om våran materialrådgivare som lägger timmar på oss haha. Håller med till 100% om dagens badrumsmöbler, vi har marbodal och speglarna vi valt känns mer OK än WOW bara för att det inte finns bättre val..

Mvh
Georges

Svar: Du har nog helt rätt med att man överarbetar detaljer. Det är som du skriver helheten som i slutändan räknas. Vad härligt att ni får ändra så sent i processen, för oss var det mer eller mindre bom stopp efter avropet. När det gäller badrumsmöbler och de stora tillverkarna så tycker jag som du, det är OK och snyggt men långt ifrån wow. Det känns som att de inte alla följer med i trenderna utan kör väldigt mycket klassiskt. Man kan ju tycka att det är just de exklusiva märkena som har budgeten att ta ut svängarna mer än så tråkiga som de flesta är i dagsläget. Hur långt har ni kommit i er husresa? Har ni fått husleverans? Bygger ni lösvirke?
Adel & Anita

#3 - - Georges :

Hittar ingen svarknapp på ditt svar så jag skriver ett nytt inlägg:)

Vi fick husleverans v8 redan. Just nu jobbar de på insidan då utsidan nästan är färdig. De har varit ganska sega med att sätta all panel och foder men de såg till att huset var tätt så snabbt de kunde. Det är lösvirkeshus vi bygger, skapligt likt ert hus. 1 1/2 med vinkel och ryggåstak i vardagsrummet på ca 187kvm. Vi bygger också i samma kommun som er, men i älvängen kronogården:).

Svar: Vad kul! Ni får gärna om ni vill maila lite bilder sen när ni är klara för lite inspo här på bloggen :) Ale kommun är verkligen jättebra att ha och göra med vid nybyggnation när man läser alla skräckhistorier i grannkommunerna. Lycka till mer bygget!
Adel & Anita

Till top