Dagens häck

Tomt, Trädgård / Permalink / 2
Idag satte vi sprätt på 36 st thujor och ett ton planteringsjord som räckte för ungefär 17 meter häck. Efter idag har vi 24 st thujor kvar som ska planteras under morgondagen och vi behöver hämta ytterligare ca ett ton planteringsjord. Idag var vi var fem personer och det tog oss ca 3 timmar inkl pauser :) 

En släpkärra jord (vilket motsvarar ca ett ton) hämtade vi hos Renova och fick betala ca 250 kr. Imorgon blir det ytterligare ett ton för de övriga 24 thujorna samt för att fylla på lite där det fortfarande saknas jord. Jorden skall vattnas till förbannelse och sedan stampas ner och därefter fyllas på med mer jord. 

Det som räddade oss lite var att vi slapp gräva dike/gropar för plantorna utan vi använde oss av våra schaktkillar som tog en veva med skopan när de ändå är på plats och schaktar för huset. Imorgon ska återstående plantor (12 på varje sida) planteras. Därefter får vi helt enkelt vänta på att huset levereras innan vi i höst tar och planterar återstående del runt tomten. 

Plantorna som vi köpte är mellan 150-175 cm och kostade 189kr styck vilket är ett rätt bra pris för den storleken. Vi hoppas att de etablerar sig väl och att de gärna växer 10-20 cm innan inflytt i november. I höst kommer vi av ekonomiska skäl köpa en kortare variant 80-100 cm för ca 49kr. Längs långsidorna känner vi att behovet av en högre häck är betydligt mindre. Det viktigaste var att häcken mot vägen var hög från början. 

Före
Efter

#1 - - Sophie :

Snyggt!
Går i tankar kring insynsskydd vi också. Även vi siktar på inflytt i november!

Hur tänkte ni kring valet av just thuja? Själv anser jag det vara ett bra alternativ men sambon vägrar haha.

Svar: Jo vi hade som krav att det skulle vara vintergrönt. Då blir det nästan uteslutande någon typ av barr/granhäck. Just thujor finns i många olika varianter och storlekar och prisklasser och man får helt enkelt åka ut och kika vad som faller en i smaken. Jag tycker dels det är snyggt men samtidigt prisvärt och växer fort.

Det finns många finare häckar än just thujor som t ex avenobok men en annan finare häck innebär också att den vintertid bara är ett bar grenar som sticker upp ur marken. Thujor är lagom snyggt året om :)
Adel & Anita

#2 - - Smart 168:

Vi ska plantera thujor till hösten i samma storlek för att minska insyn. Kul med en irl-bild på hur det kan tänkas bli. :) Även vi vill ha vintergrönt. hoppas den tar sig fint! lycka till! Elin

Svar: Vad roligt! Haha då blir vi två som planterar till hösten eftersom vårt planterande fortsätter i höst! Lycka till med er plantering!
Adel & Anita

Till top