Sabotage av våra thujor

Byggprocessen, Tomt, Trädgård / Permalink / 1
Idag var vi lite ledsna och besvikna när vi åkte ut till tomten. Gårdagens plantering enligt bilden nedan var saboterad. Några skojare/ilskna förbipasserande valde att välta två thujor så de låg på marken när vi kom.
Precis vid vår tomtgräns går det ett stängsel mellan vår tomt och det fula gröna elhuset. Detta stängsel är antagligen uppsatt för att människor inte ska gå rätt ut i den trafikerade gatan. Men eftersom vi inte brytt oss om att "stänga igen" här förrän nu när vi planterade thujorna har de kringboende använt detta som en genväg. Vi har vetat om att det används som en genväg och därför satte vi upp ett litet extra staket igår med två träpålar som vi band ihop med rep för att markera att här bör man inte gå. Den personen som blev så himla arg över att inte få använda det som genväg längre valde att dra upp och plocka med sig det lilla extra staketet och trampa ner/välta två thujor. 
Sjukt tråkigt iallafall. Imorgon ska vi kontakta kommunen och diskutera hur vi kan lösa detta problem. Antingen får de plocka bort järnstängslet så att förbipasserande fortfarande får använda det som en genväg alternativt att ett längre stängsel sätta upp som går hela vägen in på vår tomt. Nu hoppas vi att de inte trampar ner fler thujor eftersom det är viktigt att de får rota sig och att rötterna inte torkar ut. 

Det som är positivt är att vi idag köpte ytterligare 25 st thujor i 175 cm längd och på tisdag ska vi fortsätta plantera ytterligare en bit. Imorgon är även sista dagen för schaktkillarna att göra klart och VVS och grundkillarna tar vid.
#1 - - Josefine :

Usch va tråkigt! Hur kan folk med?

Svar: Ja verkligen, man undrar ju hur människor tänker egentligen.
Adel & Anita

Till top