Snack med kommunen

Byggprocessen, Tomt, Trädgård / Permalink / 0
Idag ringde jag även kommunen avseende den jobbiga lilla stigen som folk använder som genväg. I samband med att de genar har de ingenting emot att välta några thujor. Det viktigaste är trots allt att komma fram en minut fortare och att slippa gå 100 m extra. Jag fick egentligen inget svar från kommunen förutom att jag fick rita upp på en karta hur det såg ut samt bilder som illustrerade det hela. Den lilla jordplätten som elhuset står på har knappt någon mark runtomkring och någon på kommunen har sett ett syfte med att sätta upp nedan stängsel.
Detta var ju inget problem tidigare eftersom den tidigare ägaren knappt hade något staket. Vi har från tomthörn till tomthörn satt ett snöre och innanför snöret planterat våra thujor för att se till att vi planterar dessa på vår tomt. Som ni kan se på bilden så tycker människor fortfarande att de kan ta dig runt och välter ner thujorna. I och med att vi inte bor där just nu och inte kan se vem det är som gör detta tar människor tillfället i akt. Mitt förslag till kommunen är att man antingen sätter ett längre stängsel som går en bit in på vår tomt alternativt plockar bort stängslet helt och hållet. Men jag tror fortfarade att stängslet finns där av en anledning och det är att människor inte ska gå rakt ut på en trafikerad gata. Men fick inget svar och de visste knappt vem som hade hand om sådana här ärenden. Imorgon ska jag fortsätta jaga så vi kan få bukt på problemet.

Problem nummer två är att vi varit "the bad guys" och flyttat på en skylt. Som ni kan se stör skylten eftersom den står mitt i vår entré till huset. Vi valde att flytta den hela vägen ner till hörnet av tomten lite olovligen.
Ovan är bild på skyltens placering mitt i vår entré och nedan bild är flytten ner till hushörnet.
Vi har tidigare haft kontakt med killen på kommunen och diskuterat denna flytt men han ville ha en motivering till flytten. Så idag när jag ändå hade han på tråden sa jag att vi preliminärt flyttat skylten för att underlätta husleverans och montering. Detta var inga problem så nu får skylten stå där den står tills dess att huset är på plats. Då skall vi ta ett nytt möte och se om det är lämpligt att den står kvar på denna nya placering. Vi håller tummarna för att vi får ha kvar skylten på denna plats. 
Till top