Thujor beställda!

Tomt, Trädgård / Permalink / 2
Idag har vi vart och reserverat thujor som vi ev ska hämta på lördag eller måndag.

Vi kommer att vänta med att plantera häck runt hela tomten tills dess att huset är på plats och alla större arbeten på tomten är gjorda. Den sida som vi valt att plantera redan nu är den som vi ser som mest kritisk avseende insyn men som heller inte kommer påverkas av husleverans eller annat. 

Häcken mot vägen kommer inte att bara vara ett insynsskydd utan även fungera som "bullerskydd" i viss mån från bilvägen. Det är inte en jättetrafikerad väg med det åker nog förbi några bilar i timmen. Så när häcken tätnar och växer samman kan det nog minska ljudet lite grann iallafall. 

Nu måste vi bara lära oss hur man planterar thujor och hur de skall skötas. Vi kan förhoppningsvis använda oss av schaktgubbarna för utgrävning av gropen som krävs för planteringen. Det sista problemet är dock vattningen, vi har ju trots allt inget vatten på tomten i dagsläget. Vi ska försöka be vår granne lite snällt om vi kan få koppla på oss med en slang för att vattna lite då och då. Allting löser sig! 


Då undrar ju ni självklart vad det blev för thujor och det blev Brabant, vilket är den vanligaste häckthujan. De är mellan 150-175 cm enligt butiken men alla var i det högre spannet. Vi kommer att sätta dessa med ca 40 cm mellanrum vilket innebär att det blir 2,5 thuja per 1 meter.  Då får man en relativt hög och tät häck direkt. Nu får vi bara hoppas att detta går vägen och att de etablerar sig väl. 
#1 - - Josfine:

Vi är också sugna på att plantera häck redan nu, vi skall dock ha en avenbok tror jag det lutar åt. Men vi måste först köpa till mer utfyllnadsmassor.
Men en bra ide att plantera häck redan mus den ginner växa till sig innan man flyttar in :)

Svar: Ja! För vår del är det viktigt att få insynsskydd så vi var lite tvungna att ta en vintergrön häck. Tyvärr är inte utbudet till rimliga priser så stort. Vi måste också få till massa matjord men vi tänker att vi bara fyller upp där vi planterar thujorna och tar resten sen. Så får vi hoppas att den växer till sig innan vi flyttar in.
Adel & Anita

#2 - - jenny:

Hej! Gillar er blogg och att ni uppdaterar ofta :) Har ni några andra bra läsartips (som gärna är flitiga på att uppdatera och har kommit en bit på vägen ) :)

Svar: Hej! Tack snälla för de fina orden och vad kul att bloggen uppskattas. Självklart är man själv en riktig bloggnörd och följer närmare 75 husbloggar. Du kan se alla bloggar vi följer på vårt konto på bloglovin! Hoppas du hittar någon du gillar!
Adel & Anita

Till top