Vecka 21..

Byggprocessen / Permalink / 0
Denna veckan med ett ord: Häcka!

Veckans utförda arbete: Denna vecka har vår markentreprenör fortsatt schaktarbetet och förväntas avsluta imorgon.

Veckans egna projekt: Vi har planterat thujor till förbannelse, 60 st redan planterade och ytterligare 25 st väntar på att sättas i mark. Det har inte varit så svårt som vi trodde från början men tar absolut längre tid än vad man tror. Utöver hästgörat med att plantera har vi hittills hämtat fyra släp med planteringsjord hos Renova och vi förväntar oss behöva ytterligare två släp. Det blir en del körande fram och tillbaka och framförallt att lasta av all jord. Varje släp är ca ett ton jord som ska lastas av och föras ner i våra uppgrävda diken. Men snyggt blir det! 

Veckans höjdpunkt: Det var nog när vi fick upp häcken på långsidan och de två mindre kortsidorna. Det blev så snyggt! Vi är verkligen supernöjda! Det ramade in tomten och tillförde lite grönska vilket man lugnt kan säga saknades.

Veckans surdeg: Det måste nog vara sabotaget av häcken. Så himla tråkigt och nu får vi hoppas att thujorna inte blir förstörda eftersom det då blir bortkastade hundralappar. Det känns som att vi måste komma till en lösning med kommunen snabbt innan mer sabotage sker.

Ett tips från denna veckan: Det är nog att man beställer en lastbil med planteringsjord om man tänkt sätta mer än 90-100 st thujor/annan häck vilket motsvarar ca 40 meter. Vi trodde det mer eller mindre skulle räcka med ett släp (ett ton låter ju så himla mycket) men det går verkligen åt. Så spara in både pengar och körandet fram och tillbaka genom att beställa en lastbil ca 10 ton direkt. 

Veckans längtan: Nu längtar vi till att grunden skall gjutas och att vi snart får åka till VårgårdaHus fabrik och smygtitta på vårt hus i produktion!

Till top