Veckans...

Byggprocessen / Permalink / 1
Jag tänkte att vi kan köra igång med en rolig sak och det är nämligen en sammanfattning av veckan i kort format. Haha det kanske bara är jag som tycker såna här listor är roliga men vi testar så får ni väl skriva tumme upp eller tumme ner. Så skåda nu, här kommer första "VECKANS..."

Denna veckan med ett ord: STARTEN!

Veckans utförda arbete: Denna vecka har vår markentreprenör påbörjat schaktarbetet, forslat bort schaktmassor, dragit rör, dragit fram kross/makadam, täckt av hela tomtens lager av matjord för att kunna förbereda för fin gräsmattejord.

Veckans egna projekt: Vi har mer eller mindre beställt thujor som ska upp denna veckan. Det här med thujor är också en helt egen vetenskap. Det finns thujor i rotklump och krukodlade. De thujor vi köpt är i rotklump och dessa kan man endast plantera under vår och höst så det börjar bli lite bråttom nu. De som är krukodlade kan man plantera under sommartid också. Utöver thuje-projektet har vi även skissat på garageritningen. 

Veckans höjdpunkt: Det var nog när vi åkte ut till tomten i måndagskväll och vi såg att grävmaskinen var på plats! Då var det lite magiskt och för första gången kände man att nu äntligen börjar det hända något.

Veckans surdeg: Surdegen denna veckan måste nog vara att vår förväntan om att slippa lägga massa pengar på bortforsling av schakt gick i kras. Det är ju egentligen ingenting konstigt men sura pengar eftersom man inte får något roligt för dom. Jag hade byggt upp en förväntan om att en annons på blocket skulle lösa alla våra bekymmer haha.

Ett tips från denna veckan: Ska ni annonsera ut era schaktmassor på blocket ska ni vara ute i god tid. Lägg inte upp annonsen en vecka innan schakten påbörjas (som vi gjorde). Man känner sig pressad och blir irriterad över att folk inte kan ha ett enkelt svar huruvida de ska ha eller inte, utan bara en massa velande. Det finns ett stort intresse och vi hade nog med lite tålamod (och framförallt mer tid) kunnat få iväg rubbet. 

Veckans längtan: Nu längtar vi ganska naturligt till att grunden skall gjutas så man kan få en känsla för vårt hus! Vi har dock genom läsande av bloggar förstått att man uppfattar grunden som pytteliten innan huset kommer på plats. 

#1 - - Ida:

Så roligt att läsa! Vi är nästan i exakt samma fas och har ju samma husleverantör 😊 har dock för mig att ert hus levereras lite tidigare än vårt som kommer 4 juli. Vår platta kommer gjutas v 23

Svar: Vad roligt med fler VH hus! Ja vårt hus kommer den 14 juni och huset gjuts v 22. Det närmar sig med stormsteg!
Adel & Anita

Till top