Förvaringslösningar

Klädkammare / Permalink / 1
När vi ändå är igång kan vi visa upp hur vi löst vår förvaring i våra förråd och klädkammare. Jag har försökt ringa in de förråd jag omnämner på planlösningen (med taskiga paint-kunskaper). 

Vi kan börja med vår klädförvaring som ligger på övre plan. Vi har använt oss av IKEAs förvaringssystem som heter STOLMEN. Anledningen till detta är att det är så liten yta och stängda garderober hade gett en klaustrofobisk känsla och det hade vart svårt att få till i ett utrymme med snedtak. Detta system passade oss väldigt bra och sväljer väldigt många plagg. För upphängning har vi 2 st 80 sektioner och 2 st 40 sektioner på två rader vilket genererar 5,2 m klädstång. Därutöver har vi förhöjt väggliv vilket innebär att den "lilla väggen" blir möblerbar (1,3 m) där har vi satt upp lådor/hyllor och en extra klädstång om 80 cm. Här nedan kommer några bilder på detta (Svårt att ta bild i ett begränsat utrymme).

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I vårt linnéförråd/multimediaskåp/städskrubb d v s vårt lilla förråd på övervåningen har vi använt oss av IKEAs förvaringssystem ALGOT. Detta eftersom detta system är mer flexibelt med mått och här var vi än mer begränsade att få ihop bra förvaringsmöjligheter. Men med några kapningar/speciallösningar fick vi tillslut till ett bra förråd som i dagsläget både rymmer linné, dammsugare, tvättkorg, toapapper, städmedel m m. Här kommer några bilder på vår förvaringslösning.

(null)

(null)

(null)

(null)

På nedre plan har vi ytterligare ett förråd som används för förvaring av jackor/skor/mössor/pärmar/blöjor och bebissaker och allt annat som man inte vet vad man skall göra av. Här har vi använt oss av IKEAs system STOLMEN eftersom det kan användas på en takhöjd upp till 3 m och vi har 2,6 m på nedre plan. Här har vi 2 st 80 sektioner klädstång som rymmer jackor/ytterkläder m m. Vi har lådor och hyllor under dessa klädstångar. Till vänster har vi en 80 sektion med skohyllor ända upp till taket. Den sväljer kanske inte alla skor men merparten! Här kommer bilder!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Badrummet - Bildbomb!

Badrum, Tillval / Permalink / 2
Vi har fått några önskemål per mail om bilder på vårt badrum. Så här kommer ett inlägg med lite bilder på badrummet. 

Men först kommer en sammanfattning på de materialval vi har i vårt badrum samt kommentar om de är standard, tillval eller eget inköp.

Klinker golv: Tillval Bricmate Limestone Light Grey 10x10 i dusch och 60x60 på övrig golvyta
Klinker vägg: Tillval Bricmate Limestone Light Grey 30x60
Toalettstol: Tillval Gustavsberg 5530
Handfat: Tillval Vedum Flow
Badrumsspegel: Tillval Vedum Flow
Badkar: Tillval Westerbergs Deep R 1600
Duschväggar: Eget inköp Duschbyggarna Twin Design krom
Takdusch: Eget inköp Gustavsberg G1
Blandare handfat: Standard Gustavsberg Nautic
Blandare dusch/badkar: Standard Gustavsberg Nautic
Spotlights: Tillval Designlight P007
Takinfällda högtalare: Eget inköp Bower & Wilkins (mediasystem Sonos)
Golvvärme: Tillval + uppgradering till digital termostat.

Utvärdering av våra val:
Vi är i det stora hela väldigt nöjda med våra val. Estetiskt sett (vilket också är en smakfråga) är vi glada att vi till slut valde att lägga extra pengar på klinker-valet då det sätter hela "utseendet" och stilen i badrummet. Det är en hel del mönster i denna klinkerplatta vilket innebär att det inte syns om det är lite smutsigt. Vi är även "estetiskt" nöjda med vårt val av duschväggar/badkar. Det är rena linjer och passar in i den stramare stilen.
Den vägghängda toalettstolen är enklare att hålla ren jämfört med vanlig toalettstol eftersom det går att moppa under toalettstolen och det saknas ytor som kan samla damm. 
Men de sakerna vi är mindre nöjda med är att vi inte bytte ut tvättställsblandaren. Haha det är verkligen helt värdelöst eftersom det nästintill är omöjligt att tvätta händerna då den inte passar ihop med handfatet. Tvättställsblandaren är för grund för handfatet vilket innebär att strålen knappt når till fördjupningen i handfatet.
Den andra saken vi (läs: jag) är mindre nöjd med är ljussättningen. Den är helt värdelös när man som tjej skall sminka sig och vill ha rätt ljus. Vi blev rekommenderade 3 spotlights och att det i kombination med badrumsbelysningen från Vedum skulle vara mer än tillräckligt. Jag kan ju säga så här; för mysbelysning så är det tillräckligt men inte i ett badrum. Så tjejer; lyssna aldrig på manliga elektriker som inte har någon aning om vilket ljus som krävs när man ska sminka sig. 
Det tillval som varken är bra eller dåligt är väl badrumskommoden+spegel från Vedum. Det är helt ok men hade jag gjort om detta så hade jag nog valt något lite snyggare. Men det är omöjligt att göra alla val/beslut rätt under den korta tidsperioden. 
Vi är även väldigt nöjda med killarna som satt klinkern förutom en mindre grej och det är att fallet på ena sidan i duschen inte är tillräckligt vilket leder till att vatten rinner ut i rummet. Man får ta och torka efter man duschat. Lite störande men det är det enda egentligen som går att anmärka på, i övrigt är det superbra jobb!

Så för att summera upp detta är vi väldigt nöjda med vårt badrum (bortsett från några mindre missar) och med våra tillval. Dock har vi ännu inte fått in någon "inredning" i badrummet såsom fina korgar, ljus, handdukar, blommor m m. Vi har inte ens fått upp handdukskrokar/toarullehållare ännu så vi har legat lite på latsidan vad gäller den slutliga touchen men det kommer.. det kommer..

Nu kommer istället en bildbomb! (Bilderna kanske är lite mörka vilket beror på att vi inte direkt är bortskämda med dagsljus såhär års)

(null)
Planlösningen

(null)

(null)

(null)
Detaljbild badkarsblandard (specialbeställt duschmunstycke för att vara samma som i dusch (Gustavsgberg G1))

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Duschdörrar från Duschbyggarna 

(null)
Takdusch Gustavsberg G1

(null)
Spotlights och takinfälld högtalare

(null)
Badrumskommod från Vedum, serie Flow

(null)

(null)

(null)
"Snygga" spegel från Vedum

(null)
Den värdelösa blandaren där tvättande av händerna blir ett helt projekt

(null)

(null)
Digital termostat

(null)
Klinkers Bricmate Limestone Light GreyTill top