Rivningsplan

Rivning, Tomt / Permalink / 0
Nu har vi (mestadels Adel) lyckats smäcka ihop en rapport som innehåller rivningsplan och miljöinventering och som imorgon skall skickas iväg till Ale kommun. Nu tror jag att vi kan allt om avfallsplanering också! haha
 
För att få lov att riva skall du ha en plan för rivningsarbetet och en plan hur du skall göra dig av med avfallet, det räcker inte att skriva att du bara ska köra allt till tippen. Du måste dela in allt material i olika grupper och därefter ska grupperna graderas beroende på om de kan återanvändas, återvinnas, energiutvinnas och i allra sämsta fall får du deponera skiten. Så mycket som möjligt skall därmed kunna återanvändas eller återvinnas och så lite som möjligt ska hamna i gruppen deponering. Inte nog med detta så finns det miljöfarligt avfall också såsom elavfall, asbest...
 
... och massa annat som jag inte kom på just nu.
 
Nu har vi iallafall skrivit en plan på hur allt ska deponeras och vilka material huset/avfallet består av. Denna rapport ska imorgon skickas iväg tillsammans med bilder på huset, karta på tomten och ansökningsblanketten. Nu håller vi bara tummarna att vi slipper ha en kontrollansvarig över rivningen så vi slipper betala 10-15 kr för att någon ska stå där och säga att allt går rätt till.
 
En annan tanke som vi snubblade över idag var att vi har en himla massa björkar på tomten som säkert har många år på nacken. Vi vill riva/ta ner dessa och undrar om man får göra detta? Efter massa sökningar på nätet kom vi fram till att man får riva träd på sin egen tomt om det inte står något annat i detaljplanen. Därefter lusläste vi detaljplanen igen och fantastiskt nog står där ingenting om trädfällning.
 
 
Idag hade vi en till firma ute på plats som skulle ge oss en offert på rivningsarbetet (polacker) och skulle återkomma i början på veckan med ett prisförslag. Vi är rätt nöjda med den offert vi redan fått från ett annat bolag men tänkte att det skadar inte att ta in en sista offert.
 
Vi fick låna nycklarna av vår nya (soon to be) granne in till huset och detta var första gången jag och Adel steg in i huset och det var fan äckligare än vad jag hade tänkt mig. Det luktade riktigt illa också men som tur är ska ju rubbet rivas. Förhoppningsvis tar handläggningen av rivningslovet hos kommunen inte alltför lång tid. Nu får det allt räcka för idag, det är en dag imorgon också! 
Till top