Garagebygge dag 2

Byggprocessen, Garage / Permalink / 4
Dag två i garagebygget resulterade i att alla takstolar snickrades färdigt och står numera och väntar på att få resas. Det tog alltså två man och en arbetsdag att få samtliga takstolar färdiga. Till hjälp användes Takstolsboken där man kan få hjälp med vilken takstol som är lämpligast utifrån olika parametrar. #1 - - Isabell:

Så duktiga ni är! Vi har också tänkt bygga garage själva. Har ni beställt måttanpassat virke från byggmax eller har ni fått såga till något själva. Får man fråga vad garaget totalt kommer att kosta? Ska bli intressant att se hur lång tid det tar för er att bygga :) har ni några erfarenheter inom snickeri?

Svar: Hej! Tack så jättemycket :) Nej vi har inte beställt måttanpassat utan sågat själva och än så länge vet vi inte vad garaget kommer att kosta, vi får helt enkelt se vart vi hamnar, återkom gärna när vi närmar oss slutet så kanske jag har ett bättre svar. Vi har inga direkta erfarenheter av snickeri utan det är på "hobbynivå" men med lite intresse och google kommer man långt.
Adel & Anita

#2 - - Isabell:

Okej jag återkommer när ni är klara :) jag är inne på er blogg dagligen då det är så spännande att se hur det utveklas. Vi tittar för nuvarande på tomter så vi planerar budget för allt :)

Svar: Gud va roligt! Vart någonstans tittar ni på tomt? Har ni kikat runt bland husleverantörer?
Adel & Anita

#3 - - Isabell:

Vi bor i Kalmar idag och tittar på tomter som kommer att släppas ungefär 2,5 km från där vi bor idag. Vi hoppas att vi kan hitta en tomt som passar oss bra, det är så mycket att tänka på så hoppas man inte gör några missar i valet man gör. Tänkte ni på något särskilt vid val av tomt? Ja vi har tittat runt lite och det lutar åt Fiskarhedenvillan. Vi kmr eventuellet göra lite själva samt att min svärfar kan köpa allt från elmaterial till badrumsporslin och annat från jobbet till ett bra pris. Följer er resa intensivt, lycka till med allt :)

Svar: Ja, det valet ska man tänka igenom väl! Vi tänkte väl inte särskilt mycket förutom att vi en dag bestämde oss för att det vore kul att bygga hus. Tomter här i Göteborgstrakten är verkligen en bristvara särskilt om du vill ha någorlunda nära till allmänhet och kommunikationer och till ett rimligt pris. Men vi ser det inte som världens undergång om vi om några år inte skulle trivas i området vi bygger hus i. Det värsta som kan hända är att man får flytta. Så man behöver nog inte ta alla beslut på blodigaste allvar, då blir det nog många sömnlösa nätter. Det är omöjligt att förutspå framtiden så kör på det som passar er idag! Det viktigaste vid köp av tomt är att det är så svårt att jämföra priser. Ni behöver få koll på VA och elanslutningar och ta gärna in några offerter innan ni kritar på avseende mark-/schaktkostnader. Det är väl egentligen det som kan sticka iväg ordentligt. Lycka till nu!
Adel & Anita

#4 - - Isabell:

Kan förstå att det är svårt med tomter i göteborg :) min syster och hennes sambo bor i göteborg men i lägenhet och den var inte så billig så kan förstå om det är lönsamt att bygga eget hus. Vi ska ringa kommunen och fråga när de exakt ska släppa tomterna så vi vet. Vi känner att väderstreck är viktigt för oss så att vi får kvällssolen på baksidan :) samtidigt som det är massor att räkna på så är det så spännande att själva få bestämma allt :)

Till top